Híreink

„Nem volt egyértelmű, hogy röplabdázni fogok…

„Nem volt egyértelmű, hogy röplabdázni fogok…

2016. április 22.

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben csapatunk játékosait szólaltatjuk meg egy-egy forduló előtt. A következő harcos a sorban Horváth Dávid.

Alapadatok: 194 cm magas, center Horváth Ricsi testvére.      

Egyértelmű volt, hogy a röplabdát választod? 

-Egyáltalán nem volt egyértelmű, ugyanis először a populárisabb sportokat próbáltam ki.
Ha nem is a kezdetektől röplabdásnak készültem, végül csak követtem az immáron családi hagyományt. Legelőször a focival próbálkoztam 2-3 évet is eltöltöttem még fiatalabb korosztályban a ZTE-nél, ezt a sportot edzőváltás miatt hagytam abba. A következő sportág a kosárlabda volt, itt már csak pár hetet/hónapot bírtam. A középiskolától fogva pedig minden a röplabdáról szólt.

Hogy alakult a pályafutásod? 

-A pályafutásom, ahogy már említettem a középiskolában kezdődött, ahol kezdetben csak iskolai színekben, majd az újonnan megalapult ZTE színeiben kezdtem el játszani. Végzős voltam, az érettségi előtt pár hónappal jártunk, amikor is jött a lehetőség, hogy Kaposvárra „igazolhatok”. Így is tettem, az érettségit is a kaposvári Eötvös Lóránd Szakközép Iskolában csináltam meg. Kaposváron három évet töltöttem el az ifi illetve junior korosztályos csapatban, ahol rengeteg tapasztalattal és főleg élménnyel gazdagodtam. Az utolsó két évben zsinórban, sikerült elhódítanunk a junior bajnoki címet. Most, a 2015/16-os szezonban pedig hazatértem a ZTE-hez.

Milyen most Zalaegerszegen játszani? 

-Szeretek a fiúkkal együtt játszani, pont úgy mint régen is, nagyon tudom élvezni velük a játékot. ez egy hatalmas család, akikhez most visszatérhettem. Az összhang úgy érzem mindenkiben megvan, a sajnálatos dolog az, hogy alapjáraton kevesen vagyunk a csapatban, így edzéseken is ritka a tíz feletti létszám. Én sem tudok minden héten hazajárni edzeni, nagyjából két hetente egyszer tudok jelen lenni, a heti 2 alkalom helyett.

 Mik a terveid a sportban? 

-A tervem az, hogy amíg csak az időm, és a testem engedi, igyekezni fogok majd hogy a ZTE minél szebb teljesítményeket érjen el az én segítségemmel is. Ameddig csak lehet röplabdázni szeretnék, akár versenyszerűen, akár hobbi szinten.

Hogy értékeled a csapat idei szereplését? 

-Az előző szezon eredménye alapján jobb szereplésre számítottam, de nem mondhatok rosszat a csapatra, kevesen vagyunk, sérülések is voltak, nehéz ez így. Van, hogy nagyon fent vagyunk, de sajnos ugyanez igaz fordítva is. A legtöbb amit tehetünk, hogy megnyerjük a hátralévő meccseket, és behúzzuk a 3. helyet. Jövőre pedig megcélozzuk az elsőt.

 Mit vársz a hétégi fordulótól, mivel lennél elégedett? 

-Természetesen azt várom hogy minél nagyobb magabiztossággal megnyerjük mindkét meccsünket. Ha mindkét meccset nagy fölénnyel nyernénk, az hatalmas önbizalmat adna a csapatnak a hátralévő fordulókhoz. A cél tehát a kettős győzelem, csak így lennék elégedett.

Szombaton Székesfehérváron folytatódik az NB II-es bajnokság. Ellenfeleink a házigazdákon kívül a Somogyjád csapata lesz. 

Hajrá fiúk!

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG