Híreink

Nehéz bajnokságra készülnek a ZTE RK játékosai

Nehéz bajnokságra készülnek a ZTE RK játékosai

2016. január 08.

Az elmúlt idényben a két szettel többet nyerő Szeged nyerte a bajnokságot a ZTE előtt. Mert Attilaa klub elnöke elmondta, hogy hatcsapatos lesz az idei NB II-es bajnokság. A keleti régió csapatai valamilyen oknál fogva nem vállalták a megmérettetést. Így a nyugati együttesek lesznek nagyobb számban, a bajnokságban. A csoportban az NB I-ből kieset Győr, a nagyon erős kerettel rendelkező Szombathely, a Székesfehérvár és az NB I-es múltú játékosokkal rendelkező Somogyjád, valamint a Szeged és a ZTE RK szerepel. Csonka NB II-lesz az idei szezon, de annál erősebb is állítja az elnök. Bárki lehet első és utolsó is. 

-Ebben az évben visszahozták a két évvel ezelőtti rendszert, ami nekünk nagyon nem fekszik. Négyszer játszunk minden csapattal különböző tornákon. Egy-egy tornán három csapat játszik egymással és a tornák eredményei határozzák meg a végső sorrendet, tehát nem lesz rájátszás. 

Költségkímélés szempontjából egy automatikus rendszerrel dolgozta ki a szövetség a tornák helyszíneit, amiben a Szeged ellen egyszer sem játszottak volna Zalaegerszegen folytatta a klub elnöke.  A ZTE RK vezetősége a Szövetséggel egyeztetve kérte az egyik szegedi torna pályaválasztói jogának felcserélését, amibe a felek beleegyeztek. 

Az elnöktől a kerettel kapcsolatos változásokról is érdeklődtünk:
-Két játékos távozott a keretből Kiss Gergely Győrbe, valamint Rupper Gábor Angliába költözött. Három játékossal erősítettünk. Visszatért a csapatba Horváth Dávid, aki tavaly a Kaposvár junior bajnok csapatát erősítette. Markó Gábor, Sümegről tért vissza játékos –edzőnek. Feladó poszton gyengült a keret, ezért ebben is segít nekünk. Dunaújvárosból igazoltunk még egyjátékost Kövessy Balázs személyében, aki feladóként erősíti a csapatot. 

Rutinos csapattal áll neki tehát a ZTE RK a bajnokságnak, amely az utóbbi évek legerősebb bajnokságának ígérkezik. 

A Felnőtt Férfi NB II-be 6 csapat nevezett: 

•    Kodolányi Főiskolai Röplabda Klub Egyesület
•    Somogyjádi Röplabda és Szabadidő Sportegyesület
•    Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete
•    Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület
•    SZTE EHÖK Sportegyesület
•    ZTE Röplabda Klub

pity

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG