Híreink

Gyenes Zoltán- Együtt nőttem fel a röplabdával

Gyenes Zoltán- Együtt nőttem fel a röplabdával

2016. március 31.

A hétvégén az utolsó zalaegerszegi fordulót bonyolítjuk le  az NB II-es férfi röplabda bajnokságban. Ellenfeleink a Somogyjád és a Győr csapatai lesznek. A fordulót megelőzően egyik játékosunkkal készültünk, akiről annyit kell tudni, hogy törzsgyökeres egerszegi, az egész család röplabdázik, minden röplabdás rendezvényen aktív részt vállal (férfi; vegyes; strand). Egyszóval él –hala röpiért. Nem nehéz kitalálni, hogy Gyenes Zoliról van szó. 

Miért a röplabda lett a sportágad?

-Együtt nőttem fel a röplabdával a szüleim, majd minden hétvégén vittek magukkal vegyes tornákra, és tőlük tanultam a legtöbbet abból, amit most tudok, és a család szerettette meg velem a játékot.

Milyen egerszegen játszani, milyen a közösség?

-Örülök, hogy itt játszhatok, hiszen mindig is itt éltem, és jó látni, hogy egyre több embert érdekel a röplabda, és egy összetartó közösséget alkot.

Mi a legnagyobb sikerélményed a sportban( röplabda) és mit szeretnél még elérni?

- Számos élmény van, ami a röplabdához köt, mind homokon mind a teremben, a legnagyobb siker az, hogy rengeteg jó embert, sporttársat ismertem meg, fontosabb mint bármilyen helyezés, de azért szeretném, ha a csapat minél jobb helyen végezne idén és ha egyszer adott lehetőségek mellett fel tudna jutni a legmagasabb hazai osztályba.

Folyamatosan ott vagytok a csapattal az élbolyban, mi hiányzik az igazi áttöréshez?

-A csapatban, úgy érzem már megvan a kellő összhang, csupán a játékos keret szűk és minimális cserelehetőséggel hátrányban vagyunk a többi gárdához képes, de bízom az ifi játékosokban, akik egyre jobb teljesítménnyel hamarosan kipótolhatják a felnőtt csapatot.

Strand vagy terem?

-Nehéz a választás, ugyanis a strandröplabdával ismerkedtem meg előbb, így az mindig is különleges marad számomra, de mivel a teremröplabdát az elmúlt pár évben nagyon megszerettette velem az egyesület, ezért már augusztusban mindig várom, hogy kezdődjön a termi szezon.

Mit vársz az utolsó zalaegerszegi fordulótól?

-Természetesen győzni kell, úgy érzem a csapat motivált és az eddigiekből kiindulva a közönség támogatásában is bízhatunk, úgyhogy kötelező hozni mind a két meccset.

Az április 2-i fordulóban az ostoros Károly csarnokban a következők szerint zajlik majd a forduló:

ZTE RK – Somogyjádi RSZSE 11:00
Somogyjádi RSZSE – SZESE GYŐR 13:00
ZTE RK – SZESE GYŐR 15:00

Hajrá ZTE!

Pity 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG