Híreink

Alakul a női röplabda csapat

Alakul a női röplabda csapat

2016. március 31.

Az NB II-ben szereplő férfi csapat mellett a hölgyek, azon dolgoznak, hogy minél előbb női csapata lehessen a ZTE RK-nak. A lányok edzéseit id. Tomanóczy Tibor dirigálja és szakmai múltjával próbálja minél jobban felkészíteni őket a bajnoki szereplésre. 

Hogy áll a csapat szervezése, összerakása?

-A csapat szervezése megvan, amint látni lehetett most nagyon sokan összejöttünk. Sajnos nem mindig tudnak a lányok péntek este jönni, ez jelenti a legnagyobb problémát, de azért mindig vagyunk 8-10-en akikkel tudunk dolgozni. Alakulgatunk ezzel az egy edzéslehetőséggel.

Mi a rövid és hosszú távú cél a lányoknál?

- Az egyesület vezetésén múlik a dolog. Én a magam részéről szeretném ha minél többen és többet tudnánk edzeni. Rövidtávon igyekszem megszerettetni a sportágat a hölgyekkel. Hosszabb távon pedig az elképzelésem, hogy magasabb szintre lépjünk, ehhez pedig szükség van a további edzés- és anyagi lehetőségekre.

Vannak-e fiatalok, akik iskolákból, egyéb csapatokból kerülhetnek a keretbe?

-Minden héten érkezik 2-3 fiatal leányzó, akik szeretnek játszani, mondhatni szaporodunk,növekszik létszám.  Szinte minden iskola képviselteti magát, és mellettük vannak régebbi rutinos játékosaink is.

Mikor vannak az edzések, ki foglalkozik a szakmai munkával?

-Sajnos az edzésekre nagyon kevés idő van. Minden Pénteken 18:30-tól 20-ig van lehetőségünk a Liszt Ferenc Általános Iskolában (régi Kilián). A szakmai részével pedig én)foglalkozom.

A közelmúltban a lányok a Sopron csapatát látták vendégül egy közös edzésre és játékra a Liszt iskola tornatermében. Az edzőmérkőzést 2:1-re a ZTE NRK nyerte. 

Reméljük hamarosan már arról adhatunk hírt, hogy Zalaegerszegnek újra női röplabda csapata van!

Hajrá lányok!

pity

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG