Híreink

Vereséggel kezdtek csapataink az NB II-ben

Vereséggel kezdtek csapataink az NB II-ben

2021. október 07.

Felnőtt csapataink az elmúlt hétvégén elkezdték a 2021/22-es bajnoki szezont az NB II-ben. A fiúk átalakult kerettel vágtak neki a küzdelmeknek, míg a lányok első NB-s bajnokságukra készültek. 

A férfiak Győrben szerepeltek az első körben 

SZESE Győr : ZTE RK 3:0 (-17,-20,-9) 
Győr, Egyetemi Edzőcsarnok, Jv: Szabó, Kiss

ZTE RK: Major B., Molnár B., Simon L., Ekler Á., Németh P., Koós K. Csere: Cielovszyk R., edző: Domokos Lajos és Markó Gábor 

Erre az idényre szinte teljesen kicserélődött a csapat. Ezen a mérkőzésen öten estek át a tűzkeresztségen, életük első felnőtt bajnokiját játszva. A rutinos játékosok közül nem mindenki tudja vállalni folyamatosan a mérkőzéseket, emiatt kerültek előtérbe a fiatalok. Az első játszmában 12:12-ig partiban voltak a fiúk, ekkor viszont pár erőteljes győri támadás öt pontos előnyt eredményezett, amit tovább növeltek a szett végéig. A második játék volt a legszorosabb, ahol 18-ig még vezettek is a fiatalok, de jött megint egy-két gyengébb megoldás, amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak. Az utolsó szettben gyorsan tetemes előnyt szerzett a Győr, ami mintha kedvét szegte volna a ZTE-nek, így már nem mutatott méltányolható ellenállást.

Domokos Lajos: -Nem vagyok csalódott, bár az elmúlt években nem ehhez szoktunk. Pozitívum, hogy szinte nem volt nyitásrontásunk, de a támadásainkat sokkal határozottabban kell befejezni. Egy hosszú út elején vagyunk, de ha a srácok legyőzik a lámpalázat, biztos szép eredményeket fognak még elérni!

Női együttesünk, a klub történetének első NB II-es szezonját Székesfehérváron kezdte. 

MÁV Előre Akadémia- ZTE RK 3:0 (-10, -8, -9)
Székesfehérvár, Jáky József Szakközépiskola, Jv: Oláh, Ujházi

ZTE RK: Bedő-Tálos F., Radóczi L., Pete V., Salzmann Sz. , Kristály K. , Penzer L. csere: , Farkas F., Horváth A., Sandó K., Suder Zs., Tasnádi F. Edző: Tomanóczy Tibor.

A csoport talán legerősebb csapatával játszottak a lányok.  A hazaiaknál, a külföldieket kivéve talán a teljes NB I es csapat játszott, így csapatunknak esélye sem volt a tisztes helytállásra sem. A második játszmától nagyon kiütközött a két csapat közti különbség, igy a Fehérvár simán nyerte a mérkőzést. 

Tomanóczy Tibor:- Alakulóban a csapat, van még min dolgozni. A csoport egyik legerősebb csapatával játszhattunk, nem okoztunk magunknak csalódást.

2021. október 6. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG