Híreink

Vereségek hazai pályán

Vereségek hazai pályán

2022. február 16.

Hazai pályán folytatta szereplését a női és férfi NB II-es csapatunk. A férfiak az alapszakasz utolsó hazai bajnokiján szoros csatában maradtak alul a TFSE ellen, míg a nők már az alsóházi rájátszás első körében fogadták a Haladás VSE együttesét. A férfi mérkőzésen, több hiányzóval is számolnia kellett Domokos Lajos vezetőedzőnek, ráadásul játékvezetőt sem küldött a szövetség a mérkőzésre.

ZTE RK: TFSE U21 1:3 (-24,22,-24,-19) 
Zalaegerszeg, Jv: Markó, Czigány

ZTE RK: Major B., Légrádi Á., Simon L., Németh P., Molnár B., Cieloszyk R. Edző: Domokos Lajos

Váltakozva estek a pontok az első szettben, aminek a végére hárompontos előnyt szereztek a fiúk, sőt játszmalabdájuk is volt. A fiatalok nem tudtak élni a lehetőséggel, így a TF nyerte az első játékot. Hazai szempontból jól indult a következő játszma, hiszen 11:2-re elhúztunk, és ebből az előnyből a végére sikerült 3 pontot megtartani. Következett egy újabb szoros szett és egy újabb minimális szett vereség. Ez talán egy kicsit kedvét is szegte a fiúknak, akik sokkal kevésbé koncentráltan, valamint már jóval fáradtabban játszva elveszítették a mérkőzést.

Domokos Lajos: Nehéz egy ilyen mérkőzésről bármit is mondani, amikor épp, hogy ki tudsz állni, ráadásul olyan játékossal, aki betegség miatt egy hónapja labdát sem látott, és még győzelmi esélyed is van! Sajnálom a srácokat, mert legalább egy pontot megérdemeltek volna.

A férfiak után a lányok következtek, akiknek a Haladás elleni találkozó már az alsóházi rájátszás első fordulóját jelentette. 

ZTE RK- Haladás VSE 0:3 (-12, -17, -12)
Zalaegerszeg, Jv: Markó, Czigány

ZTE RK: Radóczy L., Pete V., Salzmann Sz., Samu B., Penzer L., Bedő-Tálos F. Csere:  Sandó K., Péter E., Szücs K., Suder Zs., Tasnádi F. Edző: Tomanóczy Tibor 

Jól kezdődött hazai szempontból a mérkőzés és 10 egységig felváltva estek a pontok. A lányok jól küzdöttek, de a hajrában beleerősítettek a vasiak és megnyerték a szettet. A második játszma úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött. A lányok szinte nem ismertek elveszett labdát. Nagyon hosszú labdameneteket láthatott a közönség. A lányok több pontot gyűjtöttek, mint az elsőben, de a játékot ismét a Haladás nyerte. Következett a harmadik felvonás, ahol a vendégek 12-4-re elhúztak, ami döntőnek bizonyult. A vasiak magabiztos játékkal nyerték meg a találkozót. 

Tomanóczy Tibor: Jó mérkőzést játszottunk a Haladással, voltak jó periódusaink, amiket a jövőben hosszabb ideig ki kell tolnunk, ha eredményesek akarunk lenni. A lányok nem adták könnyen magukat, de ez csak egy szoros mérkőzésre volt elegendő. 

2022. február 16. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG