Híreink

Továbbra is veretlenek vagyunk!

Továbbra is veretlenek vagyunk!

2022. január 16.

Az U15-ös leány röplabda csapat az alapszakasz minden találkozóját megnyerve csoportelsőként jutott a középszakaszba, ahol a többi csoport győzteseivel találkozott.
Az első fordulónak január 9-én Zalaegerszeg adott otthont.

A nyitómeccset a szomszédvár Sümeg-Dabronc Sárga csapatával játszottuk.

ZTE Röplabda Klub – Sümeg Dabronc Sárga 2:1 (25:21, 25:19, 15:25)

Az első játszma elején játékosaim nehezen ébredtek. Nyitásrontással kezdtünk, és -5-ig meg sem álltunk. A szükséges időkérés után a csapat megnyugodott, és magabiztosan hozta a szettet. A második részben jól kezdtünk, majd jött a szokásos hullámvölgy. Nem figyeltünk a sánc mögé ejtett labdákra, nem voltak élesek a nyitásaink, ezért az ellenfél könnyedén indította támadását, így mi már nem tudtunk hatékonyan visszatámadni. Az ellenfél öt pontot szerzett zsinórban. Következett a menetrendszerű időkérés, majd a jó játék a mezőnyben, a hálónál. Jók voltak a nyitások, nyitásfogadások. A második szettet is magabiztosan nyertük. A harmadik játékban a második sor lépett pályára. Nagy küzdelemben, időnként szép játékot bemutatva, de veszítettünk. A mérkőzést viszont 2:1-re hoztuk.Kora délután léptünk pályára a Dág csapata ellen.

ZTE Röplabda Klub – Dág KSE 2:1 (22:25, 25:18, 25:12)

Az ellenfelet népes, és főleg hangos szurkolótábor buzdította, amely szokatlan volt, és megzavarta a lányokat. Talán ennek is betudható, hogy az első szettet - szoros küzdelemben - elveszítettük. A második játszmában is a nagy küzdelem dominált, a csapatok egy ideig fej-fej mellett haladtak. A különbség az volt, hogy most mi nyertünk, amelyhez támogatást adott a cserepadon ülők buzdítása. Ők is együtt éltek a játékkal. A döntő, harmadik szettben a röplabda minden szépségét felvonultatta a csapatom, és tetszetős, élvezetes játékot mutattak be. Ezt a mérkőzést is 2:1-re hoztuk.A nap utolsó mérkőzését Taksony csapatával játszottuk.

ZTE Röplabda Klub – BTDSE ’A’ 3:0 (25:19, 25:9, 26:24)

Csapatom szemmel láthatóan magassági, fizikai fölényben volt. Ennek megfelelően végig mi irányítottuk a játékot, hisz az erőteljes nyitásainknak köszönhetően az ellenfél az esetek nagy részében nem tudott támadást indítani. A lányaimnál kiütközött a fáradtság, hisz könnyű labdákat is elrontottak. Ennek ellenére nagy különbséggel nyertünk. A harmadik szettben azok kerültek a pályára, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Pontatlan játékuknak köszönhetően az ellenfél zsinórban szerezte a pontokat. A játszma során a kezdő játékosok visszakerültek a pályára, akik a tetemes hátrányt ledolgozva minimális különbséggel, de nyertek. A találkozót 3:0-ra hoztuk.

A csapat tagjai: Tóth Gréta, Nérel Hédi, Dala Ramóna, Balogh Eszter, Vizsi Virág, Barabás Dorina, Szűcs Anna, Belák Emese, Sulyok Dorka, Hermán Krisztina, Lázár Emma. edző: Czigány Judit 

Összegezve a napot: jó mulatság, férfimunka volt!

2022. január 16. ZTE RK
 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG