Híreink

Sikeres felmérő a’la KATARZIS

Sikeres felmérő a’la KATARZIS

2021. június 04.

Friends Cup névvel felnőtt „B” kategóriás versenyt rendeztek Szabadkikötőn. Klubunkat Horváth Richárd, Koós Krisztián és Tompa Dávid képviselte.

Horváth Richárd beszámolója:

A hajnali induláskor már kiderült, hogy nem feltétlenül vár minket igazi strandröplabdás időjárás a fővárosban. Talán a legtávolabbról érkezett párosként, elsőként tettük meg regisztrációinkat a helyszínen – ebből is látszott, hogy mennyire vártuk már ezt a napot. Telis-tele voltunk izgalommal, ambícióval és az új tapasztalatok utáni vággyal. Első, országos ranglistapontért folyó strandröplabda versenyünktől egyetlen elvárásunk az volt, hogy az ott szerzett tapasztalatainkat a lehető leghatékonyabban használjuk fel a jövőben mind a ZTE Röplabda Klub alakuló strandröplabda szakosztályában, mind a teremröplabda és a strandröplabda technikai és taktikai elemeinek tökéletes elkülönítésében. Örömteli volt azt látni, hogy rengeteg „brutálisan-ügyes” fiatal – fiúk és lányok (a résztvevők 80-90%-a) erősíti ezen gyönyörű sportág honi és nem utolsó sorban nemzetközi hírnevét is. A rendezvény szervezői előtt le a kalappal, azt a profizmust és zökkenőmentes lebonyolítást, amit 66 nevezett páros részére, 8 strandröplabda pályán és olykor szakadó esőben levezényeltek, az szinte tökéletes volt. A hazai rendezésű Aquacity-s strandröpi bajnokságba igyekszünk évről évre valami újat hozzáadni, és most szereztünk egy nagyon jó merítési alapot.

A „kis bevezető” után beszéljünk egy kicsit a teljesítményünkről. A ZTE Röplabda Klub eddig íródott története alatt most fordult elő először, hogy az idén nemzeti bajnokságot nyert játékosai közül – egyből hármat (Horváth Richárd, Koós Krisztián, Tompa Dávid) – a Magyar Röplabda Szövetség által kiírt országos strandröplabda versenyen szerepeltessen. Tompa Dávid játékosunk és rutinos párja, Szabó Zoltán (Ball Sport Club) óriási csatában maradt alul a legjobb 8 csapatba kerüléshez játszott keresztjátékban. Hatalmas gratuláció nekik, nagyon szépen felépített játékot játszottak és látszik, hogy még több is van bennük. Klubunk csapatkapitánya (Koós Krisztián) és feladója (Horváth Richárd) számára ugyan nem volt újdonság „kiköltözni” a teremből a strandra, de ahogy a közmondás is tartja – „Minden kezdet nehéz” – úgy ez az első csoportmérkőzésen meg is látszott. A torna 5. kiemelt csapatával kerültünk szembe, két nagyon fiatal, de annál ügyesebb fiatal sráccal. A nyitás és nyitásfogadásban meglepően extrán teljesítve, úgy a többi játékelemben csak kerestük önmagunkat a profi módon kialakított strandröplabda pályán. Így az első mérkőzést 21:15 arányban elvesztettük és eldőlt, hogy ha a soron következő összecsapást is veszítjük, akkor idejekorán véget ér a túra. A következő „létfontosságú” mérkőzésre várva figyeltük a többi játékost, mérkőzéseket és szinte elkezdtük „bemagolni” a strandröplabdázás elemeit, mintha csak egy idei frissítésen ment volna át az agyunk. Természetesen két nagyon ügyes fiatallal kerültünk össze, akiknek a megjelenésén, a bemelegítésén és az érintéseiken egyértelműen látszott, hogy a sportág ezen műfaját „nem ma kezdték”. Nagy küzdelem zajlott a centerpályán, fej-fej mellett haladva, 15-15-ös állásnál jött számunkra egy olyan plusz, ami idén az egész teremröpis csapatunkat is jellemezte – a döntő szituációkban higgadtabb és jobb megoldásokra voltunk képesek - , így nagy boldogságunkra megszereztük első strandröplabdás győzelmünket 21:18 arányban, ezzel bejutva a torna legjobb 24 csapata közé. Még fel sem fogtuk, hogy mi történt már mehettünk is vissza a centerpályára a legjobb 16 közé jutásért, ahol már két nyert 15pontos szettig ment a játék. Mondanunk sem kell, hogy szintén egy fiatal párossal kerültünk szembe, akik a teljes mérkőzés alatt nagyon élesek és pontosak tudtak maradni. A győzelmi lendületünk 14:13-ig tartott, amikor is szettlabda következett részünkre, de sajnos nem sikerült megnyerni, 17:15-re veszítettünk. Innentől érződött, hogy elvesztettük a kontrolt, igyekeztünk a játékelemeken változtatni, de most ez nem jött be, így a második szettet 15:7-re nyerték ellenünk. Ezzel nem sikerült a torna legjobb 16 csapata közé bejutni, viszont egy percig sem voltunk elkeseredve. Ez az egész nekünk egy óriási élmény volt, rengeteg tapasztalattal tértünk haza, amiket igyekszünk hasznosan felhasználni. 

Az egész hétvége egy „sikeres felmérő” volt, amit ezúton is szeretnénk megköszönni klubunk elnök-asszonyának, Dala Bernadettnek. Elindultunk egy úton, aminek közel sincs vége. Hamarosan tali az Aqua-ban.

2021. június 4. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG