Híreink

Pont nélküli hétvége

Pont nélküli hétvége

2021. november 24.

Az elmúlt hétvégén férfi, illetve női csapatunknak sem jött össze a pontszerzés a röplabda NB II.-ben.

Először a férfiak játszottak, akik szombaton Budapestre utaztak. 

TFSE-U21–ZTE RK 3:0 (-12,-18,-22)
Budapest, Jv: Suba, Jámbor.

ZTE RK: Major B., Légrádi Á., Cieloaszyk R., Markó A., Németh P., Simon L. Csere: Domokos Á. (liberó), Horváth R. Edzők: Domokos Lajos Markó Gábor.

Csikócsapattal utaztunk a fővárosba, de ez a mérkőzés elején nem látszott. Az első játszma végére pár nyitásfogadási hiba és pontatlan támadás tett pontot a játékra. Ez kihatott a második szettre is, amit a hazaiak végig vezetve nyertek meg. A harmadik játszmában magára talált csapatunk és irányítottunk is, de 22-19 után, talán a tét súlya miatt négy nyitást rontottunk sorozatban, ami végzetesnek bizonyult.

Domokos Lajos: Talán ha velünk van egy-két rutinosabb játékosunk, akik a döntő pillanatokban jobb megoldásokat választottak volna, más eredmény születik.

A lányok vasárnap délután szomszédvári rangadót játszottak a Haladással. 

ZTE RK–Haladás VSE 0:3 (-17, -16, -12)
Zalaegerszeg, Jv.: Oláh, Szabó.

ZTE RK: Radóczi L., Pete V., Salzmann Sz., Czinderné, Penzer L., Bedő-Tálos F. Csere: Horváth A., Farkas F. Edző: Tomanóczy Tibor.

A szomszédvári rangadón 15-15-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd jött egy megtorpanás, ami elég volt a vasi szettgyőzelemhez. A lányok a második játszmában is küzdöttek minden labdáért, de néhány rossz nyitásfogadás újra megpecsételte a sorsunkat. A folytatásban más felállásban kezdtünk, ez kissé megzavarta a játékunkat. Mire felvették a ritmust a lányok, már elhúzott az ellenfél, így csak futottunk az eredmény után.

Tomanóczy Tibor: Végre sikerült olyan mérkőzést játszani, ahol jó labdamenetek alakultak ki. Minden lány dicséretet érdemel, jól küzdöttek, és voltak periódusok, amikor jól is játszottunk. De dolgozunk tovább.

2021. november 24. ZTE RK

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG