Híreink

Nagy csatában győztünk a Viadukt SE ellen

Nagy csatában győztünk a Viadukt SE ellen

2023. január 30.

Az NB II-es bajnokság alapszakaszában a fővárosi Viadukt SE vendégeként lépett pályára csapatunk. Fiatal csapatunk megmutatta, hogy képes idegenben is jól játszani és nyerni. A lányokat ezúttal Domokos Lajos edző irányította. 

VIADUKT SE: ZTE RK 2:3 (-17, 20, -22, 23, 15)
Budapest, JV: Sipos

ZTE RK: Lázár E., Bedő-Tálos F., Vass P., Balogh E., Suder Zs., Sando K., csere: Barabás D., Koós-Szalai V. edző: Domokos Lajos 

Különböző elfoglaltságok miatt egy fiatal csapattal vágtunk neki a pesti útnak. Közvetlen riválisunk ellen három újonc is a csapattal tartott. A kezdeti bizonytalanság után elhúzott ellenfelünk 7:1-re, és hiába vettük fel a ritmust, ezt az előnyt már tartották a szett végéig. Szerencsére a második játszmában is maradt a lendület, és már vezettünk 23:14-re, amikor még a hazaiak felzárkóztak 23:20-ra, de az utolsó pontokat már mi ütöttük be. Várható volt, hogy a harmadik játszmára mind a két csapat nagy hangsúlyt fektet, és ennek fényében ez látszott a játék menetén is. Hol az egyik, hol a másik csapat szerzett egymás után 2-3 pontot, amiből a Viadukt jött ki szerencsésebben. Már itt érezni lehetett, hogy a lányok még nem lőtték el az összes puskaporukat, de a szett végén kellett egy kis szerencse, meg jó adag higgadtság az egyenlítéshez. A döntő játszmában végig vezetett a ZTE, kivéve  az utolsó pontokat, amikor a Viadukt meccslabdáját hárítva sikerült begyűjteni az újabb győzelmet.

Domokos Lajos: Több együtt ható körülmény miatt, ma én vezettem a lányokat, ami teljesen új volt a számomra, de nem bántam meg. Nagy dicséret illeti az összes játékost, mert ha néha döcögött is a szekér, mindig volt valaki, aki kihúzza a kátyúból. A fiatalok a kezdeti zavar után totálisan felvették a ritmust, és nem látszott, hogy életük első felnőtt meccsét játsszák. Ma a CSAPAT győzött!

Bravó csajok!

2023. január 30. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG