Híreink

Megvan az első győzelmünk a rájátszásban

Megvan az első győzelmünk a rájátszásban

2020. március 12.

A férfi röplabda NB II Nyugati rájátszás első körének utolsó mérkőzésén a szomszédvár szombathelyi SZOESE gárdájához utazott csapatunk. 

SZOESE : ZTE RK 1:3 (17,-23,23,15) 
Szombathely, ELTE Savaria Egyetemi központ, Jv: Barabás, Őri

ZTE RK: Gyenes Z., Horváth H., Horváth R., Koós K., Molnár B., Karamán Á, csere: Légrádi Á. (liberó), Paksy Á., edző: Domokos Lajos- Markó Gábor 

Szűkös kerettel érkeztünk Szombathelyre és a vasiak keretét látva nem számíthattunk sima mérkőzésre. Szerencsére a fiúk rögtön az első szettben rácáfolt a várakozásokra, és 10:9-es vezetés után fokozatosan növelték előnyüket (25:17). A következő játszmában villámrajtot vett a hazai csapat (1:7), amit 22:22-nél sikerült utolérnünk. Úgy tűnt, hogy sikerül ezt a szettet is nyernünk, de bosszantó, ki nem kényszerített hibák miatt minimális vereséggel zártuk ezt az etapot. Sikerült a harmadik játszma elején tartani a lépést a vasiakkal, és ez döntőnek bizonyult, hiszen most a mi nyertünk a legkisebb különbséggel (25:23). Ez mintha kedvét szegte volna a szombathelyieknek, hiszen az utolsó játszmában már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban zárjuk le a mérkőzést (25:15).

Domokos Lajos: -Az előjelek, és szűkös keretünk alapján nehezebb mérkőzésre számítottam, szerencsére helyén volt a srácok szíve, a kezük pedig nem remegett.

2020. március 10. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG