Híreink

Megújult a Liszt iskola tornaterme

Megújult a Liszt iskola tornaterme

2022. október 01.

A Liszt iskola tornaterme immár a modern kor követelményeinek megfelelve, megújult belsővel szolgálja a sportolni vágyó fiatalokat, köztük klubunk csapatainak fejlődését. Pénteken délután az idén ötven éves intézmény tornaterme ünnepélyesen is átadásra került. 

Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy 2014-ben azt vállalta a városvezetés, hogy tíz év alatt az összes iskolát felújítja. A Liszt-iskolában ez már megtörtént, ám a tornaterem még hátravolt, és összefogva a ZTE RK-val most ez is megvalósulhatott. Mint fogalmazott, az iskola múltjához méltó körülmények teremtődtek a sportolni vágyók számára.

Vigh László országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a leromlott állapotú tornacsarnokot gyönyörű szép terem váltotta fel. Galbavy Zoltán, a településrészt önkormányzati képviselője felidézte, hogy a sportok közül a röplabda volt mindig az irányadó sportág a fél évszázados intézményben. Evvel kapcsolatban idézte Bardi Györgyi korábbi olimpiai negyedik, Eb-bronzérmes röplabdázót, aki egyszer úgy fogalmazott: egy jó röplabdacsapat, ha együtt van, úgy muzsikál, mint egy zenekar. 

Kajári Attila tankerületi igazgató elmondta, hogy az itt tanuló hatszáz diák napjait könnyíti meg az új tornaterem. Dala Bernadett, klubunk elnöke köszöntőjében felidézte, hogy miként jutottak el a pályázattól a megvalósításig. Az ünnepség végén Berta Csaba, a kivitelező Zala-Ép Kft. ügyvezetője jelentette készre a beruházást, majd a röplabdázó fiatalok azonnal birtokba vették a küzdőteret.

A 66 millió forintos TAO támogatásból megvalósult felújítás során sok minden megújult. Többek között a lelátók, a belső nyílászárók, de a legszembetűnőbb változás, hogy a régi, elkorhadt parkettát egy új sportpadlórendszer váltotta fel. Emellett a szertár, az edzői szobák is megújultak, valamint az egész termet kifestették. 

Fotó: Vigh László 

2022. október 1. ZTE RK 
 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG