Híreink

Megmutatták oroszlánkarmaikat a lányok

Megmutatták oroszlánkarmaikat a lányok

2019. március 16.

Két mérkőzéssel folytatódott az U 19-es Torma Ágnes Röplabda torna, melynek ezúttal Veszprém volt a házigazdája. 

Első mérkőzésüket a MAFC Rákóczi ellen vívták a lányok. Nagyon nagy csatát hozott a két csapat harmadik találkozója. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok és az első játszmában szinte nem tudtak egymástól ellépni. Nagyon küzdöttek a lányok és látszott, hogy meg akarják nyerni a szettet. A MAFC sem akart engedni és az első játszma labdájuk nekik volt, amit sikerült hárítani. Ezt követően 27-nél nekünk volt játszma labdánk, de nyitásrontással visszavette a lehetőséget a MAFC, majd 28-nál újra egyenlíteni tudtunk. Ismét rosszul nyitottunk és átadtuk a lehetőséget a fővárosiaknak, ezt köszönték és ki is használták és megnyerték az első játszmát 30 : 28-ra. A második játszmában aztán meglátszott a két csapat közti különbség 12 pontot engedélyeztünk az ellenfélnek és nyertünk 25 : 12- re. Következett a harmadik játszma ugyanaz történt, mint az első játszmában, 21 pontig együtt volt a két csapat. A szett végén jobban összpontosított a MAFC és nyert 25: 21-re. A negyedik játékrész nagyon jól alakult 8 : 8 - ig együtt haladt a két csapat innen aztán lányainknak sikerült elhúzni 5 ponttal. A mérkőzés végére 3 pont különbségre tudott feljönni még az ellenfél, de fordítani már nem tudtak így 25: 22-re nyertünk. Következett a mindent eldöntő ötödik játszma, ahol az elején 6: 4 re elhúztak a fővárosiak, de ekkor Tomanóczy edző időt kért és sikerült felráznia a csapatot. A fordulás után fordítottunk (8-7), és innen már csak 4 pontot engedtük az ellenfélnek és 15: 11 re megnyertük a szettet, a mérkőzést pedig nagy csatában 3: 2- re hoztuk.

Tomanóczy Tibor:- Nagyon jól játszottak a lányok és remekül helyettesítették a hiányzókat. Mindenki mindent megtett a győzelemért. Voltak bosszantó hibák is, közte sok nyitásrontás, de végül az akarat meghozta a sikert. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!

Következett a MAFC Nikola csapata. Ez a társaság kimagaslott játéktudásban a mezőnyből. A lányok nem adták olcsón magukat és megnehezítették a fővárosiak dolgát. Az első játszmában 12, a másodikban 11, a harmadikban 14 pontot sikerült elérnünk. A mérkőzést ugyan elvesztettük 3: 0-ra, de végig jól küzdöttek a lányok. 

A fordulóban pályára lépett: Horváth Aliz, Pete Vanda, Nagy Fanni, Sümegi Franciska, Csizma Szilvia, Kiss Sarolta, Szücs Katalin, Horváth Flóra.  Felkészitő edző: Balázs Erik, edző Tomanóczy Tibor.

2019. március 16. ZTE RK

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG