Híreink

Megállíthatatlanul robognak fiataljaink

Megállíthatatlanul robognak fiataljaink

2022. április 02.

Az U15-ös leány röplabda kvalifikáló szakaszának első fordulóját Kalocsán rendezték március első hétvégéjén.

Az első mérkőzést a Széchenyi Győr – „A” csapatával játszottuk. A játszma elején fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd a kiváló szervasorozatunknak köszönhetően megnyugtató előnyre tettünk szert. Az ellenfél számára kezelhetetlen nyitásoknak köszönhetően még a sok rontást is elbírta a csapat, így az első játszmát 25:17-re nyertük. A 2. játékban a szerváink kevésbé voltak hatékonyak, ráadásul a bejátszások is pontatlanokká váltak. Az ellenfél fordított és elment 3 ponttal. Időt kellett kérni. Az időkérést követően a lányok jobban koncentráltak és fordítottak az álláson. Az ellenfél mezőnyben jól játszott, így hosszú, izgalmas labdamenetek is kialakultak, amelyben a pontok többségét mi szereztük.   2. játékot is magabiztosan nyertük. A 2. szett megnyerése után a győzelem tudatában a lányok kiengedtek, de időben észbe kaptak és 25:12-re nyertek.

ZTE Röplabda Klub – Széchenyi Győr – „A” 3:0 (25:13, 25:17, 25:12)

Az utolsó mérkőzésen a házigazda TFSE-Kalocsa csapatával találkoztunk. Az első pontok után már kiderült, hogy csapatunk ütőerőben és nyitásokban jobb az ellenfélnél. Magassági fölényünket ragyogó mezőnymunkával kompenzálták, így hiába voltak erős ütéseink, gyakran visszajött a labda térfelünkre. Küzdeni tudásuknak köszönhetően többször megközelítettek bennünket, de összességében magabiztosan nyertük az első két játékot. A harmadik, már tét nélküli játszmában örömjátékot szerettünk volna, de ez átcsapott könnyelműsködésbe, pontatlanságba. Kalocsa csapata majdnem végig vezetett. A lányok időben rádöbbentek, hogy a játszmagyőzelmük veszélyben forog, bravúrpontokat szerezve 24:24-nél sikerült utolérniük őket. Két jól sikerült támadással pontot is tettünk a mérkőzés végére.

TFSE-Kalocsa – ZTE Röplabda Klub 0:3 (18:25, 17:25, 24:26)

A Mosonmagyaróvár csapata nem jelent meg, ezért a győzelemért járó pontokat játék nélkül a javunkra írták.

MTE 1904 - ZTE Röplabda Klub 0:3 (0:25, 0:25, 0:25

A csapat tagjai: Balogh Eszter Hanna, Barabás Dorina, Dala Ramóna, Lázár Emma, Nérel Hédi, Szűcs Anna, Tóth Gréta. Edző: Czigány Judit

2022. április 2. ZTE RK 
 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG