Híreink

Két győzelemmel folytatták Sopronban a lányok

Két győzelemmel folytatták Sopronban a lányok

2020. március 03.

Sopronban folytatódott a Női Dunántúl Bajnokság, ahol a női csapatunk a Győr RC és a Sopron ellen játszott. Első mérkőzésüket a Győri RC ellen vívtak a lányok. 

ZTE RK-Győri RC 3:0 (16, 17, 21)

Jól indult a mérkőzés, az első játszmában jó nyitásokkal mindjárt az elején megléptünk.  Ezt követően 7-1 után egy kicsit fellángoltak a győriek, de csak megközelíteni tudták lányainkat. Ismét jó sorozatot kaptunk el és nyolc ponttal ellétünk a Győriektől. Az eredményt tartva simán nyerték a lányok az első játszmát 25-16-ra. A második játszmát a Győr kezdte jobban, az elején megléptek a lányokat, de egy időkérés felrázta a csapatot. Átvettük a játék irányítását nem engedve az ellenfélnek a felzárkózás (25-17). Következett a harmadik játszma, ahol a lányok nem koncentráltak eléggé és igy fej-fej mellett haladva szerezték a pontokat. A győriek többször ejtésekkel hozták zavarba csapatunkat. Ismét az időkérés hozta meg a játékban a változást. A lányok elhúztak 2 ponttal, de a Győr még ekkor egyenlített, de végül a nagyobb koncentráció hozta meg a győzelmet csapatunknak (25-21).        

A második találkozón a Sopron volt csapatunk ellenfele.  

ZTE RK-Sopron 3:0 (9, 12, 9)

Tomanóczy Tibor edző változtatott a felálláson, hisz a Sopron csapata gyengébb játékerőt képvisel. Jól kezdtek a lányok és egy pillanatra sem engedtek ki. Nagyszerű nyitásokkal és támadásokkal 25-9- re nyerték az első játszmát.  A második játszma is jól kezdődött, végig vezetve jó nyitásokkal fogadásokkal biztosan nyerték a szettet a lányok 25-12 re. Következett a harmadik játékrész, ahol Tomanóczy Tibor azt kérte a csapattól egy percre se engedjenek ki és fegyelmezetten játszanak. Amit a lányok be is tartottak és egy pillanatra magabiztosan nyerték a harmadik játékot is és így a mérkőzést (25-9). re.

Tomanóczy Tibor edző: - Jól sikerült a hétvége! A lányok betartva az utasításokat, jól játszottak. Elégedett vagyok a mutatott játékkal, de a Szombathely A csapata ellen többet kell majd nyújtani. Gratulálok a csapatnak, mindenki hozzájárult a sikerhez. 

A mérkőzéseken szerepelt játékosok: Gál Juci, Pete Vanda, Molnár Blanka, Salzmann Szilvia, Lukács Anita, Szabó Zsófia, Péter Eszter, Penzer Lili, Kristály Kriszta, Radóczi Laura.  

A Következő forduló Április 19-én lesz Zalaegerszeg, az Apácai ÁMK-ban, ahol a Szombathely A, és a  PEZ Győri DRC lesz csapatunk ellenfele. Nagyon izgalmas mérkőzésekre van kilátás, hiszen ezen múlik majd, ki nyeri a bajnoki címet. 

2020. március 3. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG