Híreink

Készülünk a 2023/2024-es bajnokságra

Készülünk a 2023/2024-es bajnokságra

2023. augusztus 02.

Az elmúlt évad számos új kihívást, feladatot adott. Bővültünk új edzővel, első alkalommal indítottunk U12-es csapatot. Sajnos veszteségünk is volt, Tomanóczy Tibor személyében, aki addig a felnőtt női csapatot edzette. 

Női csapatunk második éve szerepel a Nemzeti Bajnokság II. osztályában. A bajnokság összetétele vegyes. Vannak csapatok, akik korábban az NB I-ben játszottak, de a többiekről is elmondható, hogy nagy versenyrutinnal rendelkeznek, több éve játszanak együtt ezen a szinten. 

A lányok így kemény feladat elé néztek. A 2021/22-es bajnoksághoz képest fejlődött a csapat, jöttek a nyert szettek, mérkőzések. Tanuló éveit tölti a csapat, melyen mindenkinek túl kell esnie. Lassan a ZTE Röplabda Klubnál 6-7 éve sportoló, 11 évesen kezdő játékosok is felnőnek a feladathoz, így biztosítva a felnőtt csapat stabilitását, a sok befektetett munka, idővel megtérül. 

Hat utánpótlás csapatunk a 2022/23-as szezonban sokszor erőn felül teljesített, így mindannyian csoportjuk első négy helyezettje között voltak. A legjobb eredményt az U20-as fiú gárda érte el, második helyezett lett.

Az előkészületek már zajlanak. Nyáron a strandon tartják erőnlétüket a sportolók, illetve U20-as csapatunk játékosai egy hetes edzőtáborban vesznek részt az olaszországi Cesenaticoban rendezett EuroCamp Nemzetközi Röplabda edzőtáborban. U15-U17-es csapataink pedig augusztus végén a gyenesdiási edzőtáborban hangolódhatnak a szeptemberben induló bajnokságra.

A 2023/24-es bajnokságban szeretnénk, ha minden csapatunk a tudásának megfelelő, egy osztállyal feljebb kerülne besorolásba, hiszen ez a fejlődés kulcsa. 

2023. augusztus 2. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG