Híreink

Igazi strandidőben zajlott a standröplabda bajnokság második fordulója

Igazi strandidőben zajlott a standröplabda bajnokság második fordulója

2019. július 22.

Egy híján, szinte majdnem a maximális csapatlétszámmal rendeztük meg a zalaegerszegi strandröplabda bajnokság második fordulóját. Az Aquacityben hét női páros mellett, 8-8 férfi és vegyes páros nevezett szerte a nyugati országrészről (Sopron, Győr, Szombathely, Ajka, Sümeg, Kaposvár és természetesen Zalaegerszeg). A csapatokat igazi strandröplabda időjárás fogadta, amit lehetőség szerint a legjobban kihasználva, nyitástól zárásig folytak a mérkőzések a rendelkezésre álló két pályán. 

Kemény csatákat hozott a női kategória, ahol végül a fordulót a Koronczai Lilla –Végh Júlia (Szombathely) páros nyerte, megelőzve a Némethné Lőrinc Beáta - Szalontai Petra (Sopron) párost, valamint a kaposvári Schrauf Júlia és az ajkai Szalay Vivien alkotta Instant csapatát.

A férfi csapatok versengésében a Demeter András - Szlábi Ferenc (Kaposvár) páros bírta a legjobban a hőséget és állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára egy igencsak kiélezett mezőnyben, ahol a döntőben a sümegi illetőségű Kaposi Tamás- Péter Benedek párost múlták felül. A bronzérmet a szombathelyi Törpék (Bodovics Árpád, Hérincs Gábor) páros vehette át.

Vegyes kategóriában - a szokásos túljelentkezés mellett - szintén nyolc csapat versengett egymással. A mezőny legjobbjának a Vas megyei Koronczai Lilla – Bodovics Árpád páros bizonyult, maguk mögé utasítva a szintén vasi Végh Júlia - Hérincs Gábor párost, valamint a zalaegerszegi Andris Krisztina – Tompa Dávid vegyes csapatot.

Horváth Richárd főszervező szerint sikeres és sérülésmentes napot tudhattak magunk mögött a versenyzők. Az utolsó forduló augusztus 24-én lesz, ahol a félbeszakadt első fordulóban hátra maradt mérkőzések is pótlásra kerülnek majd.

2019. július 22. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG