Híreink

Idén a fiatalítás a cél

Idén a fiatalítás a cél

2019. október 11.

Az elmúlt szezonban a férfi csapatunk veretlenül nyerte meg az NB II Nyugati csoportját, a női csapatunk szintén veretlenül lett bajnok a Dunántúl bajnokságban. Idén is cél a minél jobb szereplés, de már a fiatalok csapatba építésével. Merth Attila elnökünk bízik a töretlen fejlődésben

-Utánpótlás és felnőtt vonalon is történtek változások. A fiataloknál az U13-as és U15-s együttesünk kettévált. Mivel nem olyan a csapatok létszáma, hogy a bajnokságban is elég legyen, úgy döntöttünk, hogy csak tornákon veszünk részt velük. A több csapat a lány U 13, 15, 19-es a magyar bajnokságban indul, illetve a felnőttek a Dunántúl bajnokságban. A fiúknál U19 és a felnőtt férfi csapat az NB II-ben szerepel majd. Az edzői gárdánkat sikerült megtartanunk, így továbbra is a megszokott magas színvonalon folynak majd az edzések. 

A férfi csapatnál új igazolást nem terveztek a vezetők, próbálják azt a tendenciát folytatni, hogy az utánpótlás csapatokból folyamatosan feljátszatják a játékosokat. 

-Vidéki klubként továbbra is azzal a problémával küzdünk, hogy a középiskolából kikerülő fiataljaik más városokban tanulnak tovább, így nem számíthatunk rájuk. Lesznyik Károly ebben az évben kevesebbet fog játszani, a munkája több idejét köti le, mint eddig. Göczi Roland pedig a Sümeg NB I-es csapatához igazolt. A keret a tavalyira épül és az utánpótlásból töltötték fel a hiányzó posztokat. Férfi csapat veretlenül lett bajnok, egy nagyon jó társasággal. Ezt az évet nem erőltettük annyira, hanem a fiatalokat szeretnénk felhozni, így az építkezést választottuk. 

A mérkőzéseink helyszíne az Ostoros Csarnok felújítása miatt változik így az Apáczai VMK és az Ady iskolai is hazai helyszín lehet. A lány csapatunk is albérletbe kényszerül az idény során. Reményeink szerint ez lesz az utolsó szezonjuk a Dunántúl bajnokságban és jövőre már az NB II-ben szerepelhetnek. Tavaly veretlenül lettek ők is bajnokok, és a meglévő mag és a hozzájuk érkező fiatalokkal egy erős közösség jött össze, ami jó alapot képezhet a magasabb osztályhoz. 

Az NB II lebonyolítása idén nem változik, tehát az alapszakaszban az NB II-es juniorcsapatok is csatlakoznak, majd a következő körben már csak a felnőtt csapatok versenyeznek a bajnoki címét és rájátszásért. Az idén a Győr visszatér a másodosztályban, a Veszprém és a Szombathely is az ellenfelek között 

A férfi csapatunk szombaton 16 órától a SZOESE ellen kezdi az új szezont. 

Hajrá ZTE RK!

2019. október 11. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG