Híreink

Idegenben nyertünk a Szombathely ellen

Idegenben nyertünk a Szombathely ellen

2022. február 06.

Az elmúlt két fordulóban egy hazai és egy idegenbeli mérkőzést játszott férfi NB II-es együttesünk. Hétközi mérkőzésen a listavezető DSE Röplabda Akadémia csapatát fogadtuk.

ZTE RK : DSE RÖPLABDA AKADÉMIA 0:3 (-12,-22,-12) 
Zalaegerszeg, NB II férfi bajnokság, JV: Barabás, Szalai

ZTE RK: Horváth R., Németh B., Molnár B., Németh P., Simon L., Koós K., csere: Markó A. Major B. Edzők: Domokos Lajos és Markó Gábor

Az akadémisták az első játszmát simán nyerték. A másodikban végig szoros volt a küzdelem, de a gyengén fogadtuk a vendégnyitásokat, és több nyitást is rontottak a fiúk, így ez a játék is a vendégeké lett. A harmadik szettben ismét könnyen nyertek a dunaújvárosiak, így a mérkőzés is az övék lett.

Domokos Lajos: Az akadémista fiatalok hetente ötször annyit edzenek, mint amire nekünk lehetőségünk van. Természetesen, ha csak egy kicsit Összeszedettebben játszunk, akkor nincs ekkora különbség. Csak a második játszmában tudtuk megszorongatni ellenfelünk. Sok gondunk volt a nyitásfogadással.

Az elmúlt szombaton szomszédvári rangadót játszott csapatunk Szombathelyen. 

SZoESE Szombathely: ZTE RK 2:3 (-24,25,-23,23,11) 
Szombathely, Savaria Egyetim Központ, Jv: Őri, Veress

ZTE RK: Horváth R., Németh B., Molnár B., Németh P., Simon L., Koós K., csere: Markó A. Major B. Edzők: Domokos Lajos és Markó Gábor

A bemelegítésnél kapitányunk Koós Krisztián kisebb sérülést szenvedett, de szerencsére tudta vállalni a játékot. 5:0-ás villámrajtot vettünk, de a hazaiak 20:20-nál szívós munkával ledolgozták a hátrányt. Innen felváltva estek a pontok, és ebből a Szombathely került ki győztesen. A második szettben 16:16-ig kéz a kézben haladt a két csapat, majd 5 pontos lélektani előnyt szereztünk, és aránylag simán behúztuk a játszmát. A harmadik szettben szinte másoltuk az elsőt, hiszen 7:0-ás állás után érthetetlenül elodáztuk a tetemes előnyt, és ha csak minimális különbséggel, de ismét nyertek a hazaiak. A negyedik játszma végig szorosan alakult a végén csapatunk örülhetett. A döntő szettben 8:7-es egerszegi előnnyel cseréltek térfelet a csapatok, ami után sikerült 4 pontos előnyt kiépíteni, és ezt a mérkőzés végéig meg is tudtuk tartani és megnyertük a mérkőzést.

Domokos Lajos: Változatos, szoros, kiszámíthatatlan mérkőzésen vagyunk túl. Kapitányunk bicegve játszotta végig a közel két órát. Űzte, hajtotta az egész csapatot, ami szerintem sokat jelentett a végső győzelem szempontjából.

2022. február 6. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG