Híreink

Idegenben győztük le a veretlen listavezetőt

Idegenben győztük le a veretlen listavezetőt

2019. december 18.

A férfi röplabda NB II-es bajnokság 10. fordulójában az eddig veretlen Dunaújváros csapatához utaztunk. A fiúk nagy csatában elvették a hazaiak veretlenségét. 

DSE RA: ZTE RK 2:3 (-17,-23,23,16,16)  
Dunaújváros, JV Nagy, Mezőffy 

ZTE RK: Paksy Á., Koós K., Molnár B., Németh B., Gyenes Z., Horváth H., csere: Légrádi Á. (liberó), Markó G., Karamán Á. edző: Domokos Lajos

Az esélytelenek nyugalmával utazhatott csapatunk Dunaújvárosba. A hazaiak ebben a bajnokságban még nem találtak legyőzőre. Az első szettben 10:10-ig tartottuk a lépést, de ezután fokozatosan húzott el a DSE, és biztosan nyerte a játszmát. Hasonlóan indult a második játék is, hiszen 15:7-ig gördülékeny volt a vendéglátók játéka, de már itt is volt egy jó szériánk és sikerült felzárkózni 16:13-ra, de a végjátékot még a DSE nyerte. A harmadik szettben jött a fordulat! Még a hazaiak vezettek 7:2-re, de 10:10-nél egyenlítettek a fiúk. Innen felváltva estek a pontok, de sokkal higgadtabbak voltunk a végén. A játszmavesztés annyira meglepte a fiatal hazai csapatot, hogy szinte állva maradtak a negyedik felvonásra. A döntő szettben még a DSE fordult 8:6-os előnnyel, de rögtön utána gyors 3 ponttal válaszoltunk. Mind a két csapatnak volt mérkőzéslabdája, amiből a másodikat már nem hibázták el a fiúk és meglepetésre 3-2-re legyőzték a listavezetőt. 

Domokos Lajos: - Azt hiszem, nem kell ecsetelni, mekkora az örömünk! Változatos, jó meccset nyertünk a veretlen listavezető otthonában. A sírból hoztuk vissza a meccset, és a fiúk láthatóan élvezték a játékot, ami külön öröm a számomra.

Az idei utolsó fordulóban december 21-én 18 órától a Sümeg –Dabronc csapatát fogadjuk az Apáczai ÁMK tornatermében. 

2019. december 18. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG