Híreink

Idegenbeli és hazai fordulóval folytatódott az NB II

Idegenbeli és hazai fordulóval folytatódott az NB II

2022. október 13.

A női röplabda NB II-es bajnokság második fordulójában Szombathelyen szerepelt csapatunk, míg a harmadikban hazai pályán fogadtuk a Győr együttesét. 

SzoESE-ZTE RK 3:0 (-15, -21, -9)
Szombathely, ELTE Savaria Egyetemi Központ, JV: Veress, Nagy

ZTE RK: Radóczi, Pete, Bedő-Tálos, Farkas, Penzer, Péter, csere: Suder. Edző: id. Tomanóczy Tibor

Jól kezdtük a játékot 8-8-ig felváltva estek a pontok, aztán néhány ponttal meglépett a hazai csapat, amire még néhány ponttal tudtunk válaszolni. Aztán néhány fogadási hiba és a hazaiak nyerték a játszmát. A másodikban szintén jól kezdtünk, mi irányítottuk a játékot. Aztán felváltva estek a pontok végül ismét a nyitásfogadási hibák jöttek és ezt a játszmát is a hazaiak húzták be. A harmadikban mindjárt az elején megléptek a hazaiak. A csapatunk egy kissé megkeveredett aztán ismét jöttek a nyitásfogadási hibák és simán nyert a SZOESE. 

Az elmúlt szombaton, hazai pályán fogadtuk a Győr együttesét.

ZTE RK –UNI Győr SZESE 1:3 (-21, -9, 24, -14)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, JV: Veress, Őri

ZTE RK: Radóczi, Pete, Bedő-Tálos, Baki-Szívós, Farkas, Penzer, csere: Samu, Suder, Péter, Németh, Vass. Edző: id. Tomanóczy Tibor 

Végre bemutatkozhatott csapatunkban Baki-Szívós Ildikó, aki jó igazolásnak bizonyult, remekül  irányította a lányokat belülről. Szoros első játszmát vívtunk a régóta együtt játszó vendégekkel. Az első játszmában 21-ig bírtuk utána sajnos a jobban koncentráló Győriek elléptek és nyertek. A második szettben egy kicsit összekeveredtek a lányok és hamar véget ért ez a játék. A harmadik játszmában aztán megmutatták oroszlánkörmüket és nagy küzdelemben szépítettek. A negyedik játékrészt is jól kezdtük, 14-ig partiban voltunk, de onnan megléptek a rutinosabb vendégek és nyerték a játszmát és a mérkőzést is 3:1 arányban. 

2022. október 13. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG