Híreink

Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

2020. október 27.

NB II-es férfi csapatunk a harmadik fordulóban játszhatott először az idei szezonban, ugyanis ellenfeleink a vírushelyzet miatt lemondták az első kettő mérkőzésüket.

A koronavírus –járvány nehéz helyzetbe hozta egyesületünket is, hiszen az edzés lehetőségek beszükültek a megyeszékhelyen is és szinte minimális edzéssel tudnak csapataink csak készülni a fordulókra. Férfi együttesünk első mérkőzését Székesfehérváron vívta. 

MÁV Előre RA: ZTE RK 0:3 (21,25,21) 

ZTE RK: Gyenes Z., Horváth H., Horváth R.,  Koós K., Molnár B., Légrádi Á. Edző: Domokos Lajos

A minimális létszámmal, de bizakodva kelt útra csapatunk első bajnokijára. Keretünkből hiányoztak a fiatalok, akiket a vírushelyzet az otthonukhoz kötött. A találkozó elején jól kaptuk el a ritmust és folyamatosan vezetve biztosan nyertük az első játszmát. A második szettben 18:18-ig szintén mi irányítottunk, majd egy röpke figyelmetlenség után játszmalabdához jutott a hazai csapat. Domokos Lajos időkéréssel próbálta megtörni a házigazda lendületét, ami sikerült, hiszen kiegyenlítettünk, majd a szettet is megnyertük. Annyira megzavarta a hazaiakat az elvesztett játék, hogy a harmadikban 9:2-re sikerült elhúzni a fiúknak. A végére csökkent ugyan az előnyünk, de a győzelmünk már nem forgott veszélyben.

Domokos Lajos: -Március elején játszottuk utolsó meccsünket. Most a kialakult helyzet miatt heti egyet tudunk edzeni. Ilyen előzmények után üdítően hatott a mutatott játék és természetesen nagyon örülünk a győzelemnek. 

Férfi csapatunk szombaton 16 órától az Apáczai VMK tornatermében játssza első hazai mérkőzését, ahol a Veszprém RK U21-es csapata ellen.

2020. október 27. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG