Híreink

Felemás mérleg a vasi csapatok ellen

Felemás mérleg a vasi csapatok ellen

2022. március 29.

Szomszédvári csatákat rendeztek a női és férfi röplabda NB II-es bajnokságok hétvégi fordulójában. A férfiak hazai pályán győztek, míg a hölgyek idegenben kaptak ki. 
A férfi NB II-es bajnokság nyugati rájátszásában a SZoESE együttesét fogadtuk az Ostoros Károly Csarnokban

ZTE RK: SZOESE 3:0 (16, 18, 18)  
Zalaegerszeg, JV: Veress, Őri

ZTE RK: Légrádi Á., Simon L., Horváth R., Koós K., Molnár B., Németh P. csere: Markó A., Cieloszyk R. Edzők: Domokos Lajos és Markó Gábor

A szomszédvári rangadóra a szombathelyiek meglehetősen fiatal csapattal érkeztek, és ez kedvezett nekünk, amit a kezdeti tapogatózás után egyből ki is használtunk. A vendégek 8:6-ig tartották a lépést, de ekkor 14:7-re elléptünk, és ezt az előnyt még növeltük is a szett végéig. A második játszmában a Szombathely fokozta a tempót, és sűrű pontváltások között 18:16-ig vezetett is. Ekkor a egy jó szériának köszönhetően, és már csak mi szereztünk pontot. A harmadik szettben villámrajtot vettek a fiúk, és elhúztunk 11:3-ra, de a Szombathelynek még egyszer sikerült visszakapaszkodnia 15:14-re, de ezzel el is lőtték a puskaporukat. A vége egy sima hazai győzelem lett.

Domokos Lajos: Jelenlegi helyzetünkben nagyon örülünk minden megszerzett pontnak, főleg ha az győzelemmel párosul. Jól nyitottunk, ami kulcsa volt a mai sikernek.

Női együttesünk szombaton a Haladás vendége volt. 

Haladás VSE- ZTE RK 3:0 (-7, -3, -11)
Szombathely, Jv: Barabás, Sipos

ZTE RK: Pete V., Samu B., Sandó K., Szűcs K., Penzer L., Bedő –Tálos F. Edző: Tomanóczy Tibor

A szomszédvári összecsapásra mindössze hat játékossal tudtunk elutazni és ez nagyban meghatározta a találkozó menetét. A vasiak az első két szettet magabiztosan hozták, a harmadikban valamelyest kiengedtek, de a győzelmük így sem forgott veszélyben. 

Tomanóczy Tibor: Kevesen voltunk, így nem tudtunk megfelelő ellenállást tanúsítani. Dolgozunk tovább, hogy sikeresebbek legyünk. 

2022. március 29. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG