Híreink

Ezüstérmes fiú U20-as csapatunk

Ezüstérmes fiú U20-as csapatunk

2023. május 23.

A dr. Tarnawa Ferdinánd U20 Országos Bajnokság III. o. Nyugati Döntőjét Budapesten a BME Sportközpontban rendezték a hétvégén. A fiúk remekül teljesítettek és csak hajszállal maradtak le az aranyéremről. Domokos Lajos edző beszámolója:

„Fiú U20-as csapatunk a fővárosban vendégeskedett, ahol a nyugati csoport első három helyezettje döntötte el a végső sorrendet. Alapból a harmadik helyről indultunk, de a lejátszott meccsek alapján bármelyik csapat lehetett volna akár első, akár harmadik is. A PEAC ellen kezdtük a tornát, és döntőhöz méltó meccsen maradtunk alul minimális különbséggel. Ezzel a pécsiek két pontos előnybe kerültek, és ez elég volt a végső sikerükhöz. 

Pár perc szünet után közvetlenül folytattuk a megméretést a MAFC ellen. Még érződött a lábakban, na és a fejekben az elmúlt 98 perc, meg az érthetetlen döntés, így két szettes hátrányba kerültünk. Ám ekkor jött a váratlan fordulat! A fiúk a végsőket mozgósítva nyerték a játszmát, ami lehetőséget adott a folytatásra. Mint utólag kiderült, igazából a döntő játszmára, amit minimális különbséggel 25:23-ra hoztunk. A MAFC ezek után hitét vesztve sok hibát vétett, és sikerült a fordítás, 2:3! Csapatunk egész éves fokozatosan javuló teljesítménye alapján így ezüstérmes lett a bajnokságban!"

Az eredmények:
PEAC: ZTE RK 3:2 (-17,23,-23,21,-13)
ZTE RK: MAFC 3:2 (-18,-21,19,23,10)

A csapat tagjai: MAJOR B, MARKÓ A, HORVÁTH D, BEDNÁRIK B, MOLNÁR B, SZABÓ B, HORVÁTH G,

Domokos Lajos: Először is nagy köszönet mind a hét játékosnak, aki részt vett a mai tornán! Mindegyik ellenfelünk maximális kerettel tudott jönni. Kis túlzással mi voltunk a spártaiak a perzsák ellen. Ettől függetlenül ma nagyot játszott mindenki. Az előzetes realitás nem ezt mutatta. Mindennél többet mond, hogy szinte megállás nélkül 198 percet lenyomtak a srácok váltott ellenfelekkel. Sajnálom, hogy az első meccset ilyen körülmények között vesztettük el, ráadásul rajtunk kívülálló okból, de a második meccses feltámadás, és az ezüstérem mindenért kárpótol bennünket!

Szép volt fiúk!!!

2023. május 23. ZTE RK 
 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG