Híreink

Egy szettet elloptunk a Kaposvártól

Egy szettet elloptunk a Kaposvártól

2018. október 31.

Az NB II-es férfi röplabda bajnokság éllovasát, a FINO Kaposvár csapatát fogadtuk. A vendégek eddig a mérkőzésig még szettet sem veszettek. 

ZTE RK - FINO Kaposvár SE 1:3 (-12, 23, -11, -16) 

Férfi röplabda NB II, Zalaegerszeg, 100 néző 

ZTE RK: Gyenes Z., Németh B., Horváth R., Koós K., Molnár B., Lesznyik K., Légrádi Á. (liberó) csere: Gellén M., Kiss G., Pap J., Kovács R., edző: Domokos L., Markó G.,

A kaposvári utánpótlás csapat egy kicsit kilóg az idei másodosztályú bajnokságból, természetesen felfelé. Erre a mérkőzésre is négy felnőtt bajnokkal álltak fel, és ez meg is látszott a játékuk minőségén. Mire észbe kaptunk, már hat pontos előnnyel rendelkeztek, amiből a szett közepére sikerült valamennyit faragni, de bármikor tudtak újabb pontokat szerezni. Sajnos, nagyon jól, és pontosan nyitottak, ami sok gondot okozott a fiúknak. Nem tudtunk igazán pontos támadást indítani, jól olvasták a szándékainkat, így ritkán tudtunk sánc nélkül támadni. A biztos játszmagyőzelem túlságosan megnyugtatta a vendégeket, nem tudtak elszakadni tőlünk, és ez meg is zavarta őket. Pár perc alatt több hibát vétettek, mint az egész első szettben. Hirtelen elhúzott a csapat 3-4 ponttal, amit egész a játszmalabdáig meg is őrzött. A játszmanyerés lehetősége megzavarta a fiúkat, de az előnyből futotta a minimális különbség megőrzésére. Ezt követően a sokkal több edzés, és meccsrutin (amit ilyen fiatal játékosoknál furcsa leírni) hamar kiütközött, és már nem hagytak kétséget, hogy ezt a mérkőzést ki nyerheti.

Domokos Lajos:- Ha azt nézzük, hogy a bajnokság eddigi részében ez volt az első vesztett játszmája a Kaposvárnak, még akár elégedett is lehetnék. A megnyert második játszma után viszont úgy gondoltuk, hogy akár még pontot is szerezhetünk, hiszen egész jól összeállt a játékunk. Van bennem némi csalódottság, de erőt kell merítenünk ebből a szettből.

A ZTE RK a következő fordulóban, november 3-án, Izsákon lép pályára a Férfi Serdülő Válogatott ellen.

2018. október 30. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG