Híreink

Budapesten és Pécsett játszottak felnőtt csapataink

Budapesten és Pécsett játszottak felnőtt csapataink

2021. október 19.

A hétvégén férfi NB II-es együttesünk Pécsett szerepelt, míg a lányok Budapesten játszottak. Mindkét csapat nehéz ellenféllel került szembe és nem tudtak pontot szerezni. 

Palota RSC-ZTE RK 3-0 (-9, -8, -3)
Budapest, Jv: Sík Barbara

ZTE RK: Radóczi L., Salzmann SZ., Sandó K., Czinderné, Penzer L., Bedő-Tálos F. Csere: Lázár E., Tóth G., Suder Zs. edző: Tomanóczy Tibor

Női csapatunk újoncként vágott neki az idei NB II-es küzdelmeknek, így még próbálják megszokni a magasabb osztály ritmusát. A korábban első osztályú fővárosi Palota RSC ellen jól kezdték a lányok a mérkőzést és a játszam elején még tartották a lépést rutinosabb ellenfelükkel. A szett második felében fokozatosan lendültek bele a hazaiak és magabiztosan hozták a játékot. A folytatásban is odatették magukat a lányok a parketten, sokszor nagyon jó labdameneteknek játszottak. A fővárosik győzelme nem volt kérdéses, de dicséret illeti a vendégeket, akik végig jól küzdöttek. 

A fiúk Pécsett próbáltak jó eredményt elérni. 

PTE PEAC: ZTE RK 3:0 (-16,-12,-21)
Pécs, Jv: Varjasi, Szél

ZTE RK: Horváth R., Major B., Molnár B., Markó A., Németh P., Koós K.. Csere: Cieloszyk R.. Edzők: Domokos Lajos és Markó Gábor

Jól kezdett a hazai csapat, de 7:6-nál az még nálunk volt az előny. 10:9-es hazai vezetésnél a pécsi csapatnak volt egy 9 pontos szériája, amivel el is dőlt a játszma. A folytatásra átvariálták edzőink a felállást, de sajnos ekkor még nem segített. A harmadik szettben kezdett beérni az új állás, ami 21:20-ig működött is. A szett végére sajnos felébredt a hazai gárda, és kihasználta fizikai fölényét.

Domokos Lajos: Harmadik mérkőzésen, a harmadik felállásban léptünk pályára, ami nem használ az összeszokottságnak. Amikor az "öregek" voltak a támadó sorban, rendre tartottuk a lépést. Ha a fiatalok is felveszik a ritmust, és amit tudnak, azt bátrabban használják is, akkor lesznek még szebb napjaink is.

2021. október 19. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG