Híreink

Bravúros végjáték

Bravúros végjáték

2020. január 07.

Bonyhádon rendezték meg az U15-ös leány röplabdabajnokság következő fordulóját. Betegségek és egyéb elfoglaltságok miatt kislétszámú (8 fő) csapattal keltünk útra.

Az első mérkőzésünket a szombathelyi csapattal vívtuk.

ZTE RK – Student Comfort Sport KFT 0:3 (12:25; 25:27; 19:25)

A lányok ismerkedtek az ellenféllel. és a teremmel. Mire a nézelődést befejezték. már vége is volt az első játszmának, amelyet tükörsimán, 12 pontot szerezve elveszítettünk.
A második játékban bátrabban küzdöttek a lányok. Bejöttek a nyitások, sőt, nyitássorozatok, jó volt az összhang a feladó és az ütők között. Mi irányítottuk a játékot, magabiztosan vezettünk, majd érthetetlenül kapkodni kezdtünk, gyenge volt a nyitásfogadás, a támadóvonalon belül lenyeltük a labdákat. Végül nagyon szoros végjátékban 27:25-re elbuktuk a játszmát. A harmadik szettre rányomta a bélyegét az előző játékban történtek. Nem volt küzdés, sokat rontottak a háló közelében, nem használt a frissítés sem. Az ellenfél könnyedén nyerte a játékot, és így a mérkőzést is.

A második mérkőzést a győri csapat ellen játszottuk.

Széchenyi Győr – ZTE RK 0:3 (9:25; 25:27; 30:32)

A lányok hatalmas önbizalommal, látványosan játszottak. Védhetetlenek voltak a nyitások, remek volt a fogadás, kiválóan mezőnyöztek, így nagy fölénnyel nyerték az első játszmát.
A másodikban magához tért az ellenfél. Már rákészültek a nyitásainkra, pontosabban ütöttek, míg mi kényelmesen játszottunk. Ennek meg is lett a böjtje, hiszen szoros végjátékra kényszerítettek bennünket.
Az utolsó játszmában a győriek mindent egy lapra téve játszottak. Nekünk nem sikerültek a nyitások, pontatlanok voltak a fogadások, a hálónál rengeteg labdát elrontottunk. Hiányzott a koncentráció. A győri csapat 24:17-re vezetett, vagyis 1 pont hiányzott a játszmanyerésükhöz. Ekkor következtek Napsugár pillanatai, hatásos szerváival megközelítettük, majd utolértük az ellenfelet. Ezután felváltva estek a pontok, végül a lányok nagy lelkierőről téve tanúságot bravúrral32:30-ra hozták a szettet és nyerték 3:0-ra a mérkőzést.

A csapat tagjai: Bálint Anna, Horváth Anna, Horváth Zsóka, Iványi Virág, Kiss Boglárka, Komády Zsófia, Péter Eszter, Szekeres Napsugár. Edző: Czigány Judit

2020. január 7. ZTE RK

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG