Híreink

Az ünnepek előtt is rendeztek fordulót

Az ünnepek előtt is rendeztek fordulót

2022. április 19.

Húsvét előtt a férfiak hazai pályán a lányok idegenben játszottak az NB II-es bajnokságban. 

Férfi csapatunk a PTE PEAC együttesét fogata. 

ZTE RK: PTE PEAC 1:3 (-15,18,-18,-19) 
Zalaegerszeg, 35 néző,  JV.: Veress, Őri

ZTE RK: Simon L., Horváth R., Koós K., Molnár B., Németh B., Légrádi Á. csere. Major B. edzők: Domokos Lajos és Markó Gábor 

Az első szettben 14:11-ig együtt haladt a két csapat változóan 1-3 pont különbséggel. Ekkor beragadtak a fiúk egy állásba, és bármilyen próbálkozás ellenére 10 pontra nőtt a különbség. A második játszmára magára találtunk, és végig vezetve megnyertük a szettet. Sajnos a következő szettben ismét előjött az első játszma kritikus része, csak most öt pontig ragadtunk egy állásba. Az utolsó szettben a végjátékig partiban voltunk ellenfelünkkel, de pár bosszantó hiba lezárta a küzdelmet.

Domokos Lajos: A játszmák különbsége nem tükrözi, de volt itt küzdelem rendesen. Talán ha az első szettben nem ragadunk be abba a kritikus állásba, még másképp is alakulhatott volna az eredmény.

A lányokra szomszédvári összecsapás várt Szombathelyen. 

SZOESE-ZTE RK 3:0 (-17, -14, -9)  
Szombathely, Egyetemi központ, 30 néző, JV.: Barabás, Sipos 

ZTE RK: Radóczi L., Pete V., Salzmann Sz., Samu B., Péter E., Penzer L. csere: Suder Zs., Sandó K., edző: Tomanóczy Tibor 

A találkozó elején a csapat azt játszotta, amit megbeszéltünk. Felváltva potyogtak a pontok és 17-ig jól tartottuk magunkat. Onnan becsúszott néhány nyitásfogadási hiba és meglépett a hazai csapat és megnyerte a játszmát. A második játékrész sem indult rosszul, de itt már többet hibáztunk 14-ig jutottunk. A harmadik játékrészben a fáradtság jelei mutatkoztak. Nem tudtak úgy koncentrálni a lányok, ahogy előtte és igy a jobban összpontosító hazaiak nyerték ezt a játékrészt és a mérkőzést is. 

2022. április 19. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG