Híreink

A padlóról álltunk fel és nyertünk a DSE ellen

A padlóról álltunk fel és nyertünk a DSE ellen

2019. április 06.

A férfi NB II-es röplabda bajnokság rájátszásában a Dunaújváros csapatát fogadtuk. A vendégek régi, rutinos játékosokkal érkeztek, mert a fiataloknak másik meccsen kellett bizonyítaniuk. 

ZTE RK: DSE RA Dunaújváros 3:2 (-17,-18, 23, 14, 13)  

ZTE RK: Gyenes Z., Göczi R., Horváth R., Németh B., Molnár B., Lesznyik K., csere: Gellén M., Kiss G., Pap J., Horváth H.,edző: Domokos Lajos és Markó Gábor

Az első szettben 6:3-as előnyt szerzett a csapat, de az Újváros gyorsan fordított pontos nyitásaival, majd fokozatosan növelte előnyét, és 25:17-re hozta a játszmát. Ekkor ez még csak egy kezdeti megingásnak tűnt, de a vendégek szinte lemásolták a következő szettben is a teljesítményüket és már 2-0-ra vezettek. A harmadik játszmában már a mérkőzés folytatásáért küzdöttünk, és ezt kiélezett végjátékban sikerült is kiharcolni. Ekkor már látszott, hogy a vendégek szaporán veszik a levegőt, és ez a mi malmunkra hajtotta a vizet. A negyedik volt a legsimább játszma, mintha az újvárosi csapat már gondolatban a döntő szettre készülne. Ki-ki játszma volt ez a javából, minimális hazai előnnyel a térfélcserénél. Bosszantó hibák után a vendégek 13:13-nál egyenlítettek. Egy pontos, majd egy szerencsés támadás után sikerült győzni a padlóról felállva, minimális különbséggel.

Domokos Lajos: - Ez a mérkőzés pontos lenyomata volt a heti edzéseknek. Liberónk, Légrádi Ádám sajnos megsérült, így a többi játékosnak kellett többet vállalni a nyitások fogadásából. Gyakoroltuk, de az első játszmákban ebből keveset láttunk vissza. Szerencsére, még időben kapcsoltak a fiúk, ráadásul a vendégek, akik a közelmúlt neves játékosaiból álltak, egyre jobban fáradtak. Győzelmünk némileg a szerencsén is múlt, hiszen ha a vendégeknél kicsivel tovább tart a levegő, lehet, hogy most nem egy újabb győzelmet könyvelünk el. Ettől függetlenül a küzdésért dicséret illeti a fiúkat, hiszen a sírból hozták vissza a meccset.

2019. április 5. ZTE RK
 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG