Híreink

A Nyugati csoport bajnoka a ZTE RK!

A Nyugati csoport bajnoka a ZTE RK!

2019. április 20.

A rájátszás záró fordulójában szomszédvári rangadó következett. Csapatunk veretlenül lett a régió legjobbja.  

SZOESE Szombathely: ZTE RK 2: 3 (-21,23,-23,21,12)  

NB II férfi bajnokság Nyugati csoport rájátszás 

Szombathely, Jv: Sántosi, Selega 

ZTE RK: Horváth R., Németh B., Molnár B., Lesznyik K., Gyenes Z., Göczi R., csere: Gellén M., Kovács R., Pap J., edző: Domokos Lajos ás Markó Gábor 

Gyorsan négypontos vezetésre tett szert csapatunk a találkozó elején és az előnyt őriztük is a szett közepéig. Ekkor beragadtak a fiúk egy állásba, és a pontatlan nyitásfogadásokból nem tudtunk hatékonyan támadni. A fellelkesült hazaiak így szinte biztosan húzták be az első játszmát. Megérezte a Szombathely, hogy a csapatunk nem igazán tudott felpörögni és rendes adok-kapok alakult ki a második szettre, a végén minimális ZTE előnnyel. Ugyanez ismétlődött a harmadik játszmában is, annyi különbséggel, hogy most a hazaiak örülhettek a minimális arányú győzelemnek. A csapatok lemásolták az első játszmát is, csak most ellenkező előjellel, a SZOESE adott le tetemesebb előnyt. Következett a mindent eldöntő ötödik játszma. A Szombathely irányította a játékot, folyamatosan előnyben volt. A térfélcsere előtt a játékvezetők elnéztek egy pontos ZTE támadást, így a hazaiak 3 pontos előnybe kerültek (8:5). Ez annyira felpaprikázta a fiúkat, hogy szinte nem ismertek lehetetlent, és már csak 4 pontot engedélyeztek az ellenfélnek, míg ők 10-t ütöttek és megnyerték a mérkőzést. .

Domokos Lajos: -A rájátszás utolsó mérkőzésére már csak kilencen tudtunk elutazni, mert tovább nőtt a sérültek listája. Szerencsére mindenkinek helyén volt a szíve, így meg tudtuk őrizni az NB 2-es csapatok elleni egész idényben tartó veretlenségünket. A padról is jól szálltak be a fiúk, senki nem okozott csalódást. Mentálisan erősek voltunk egész idényben, fiataljaink pedig felnőttek a rutinosabb játékosokhoz. Még egyszer köszönet mindenkinek, a sérülteknek, és a háttérben dolgozóknak is!

A versenykiírás szerint a három csoport bajnoka egymás ellen döntheti el az első osztályba kerülést. A Miskolc és csapatunk jelezte, hogy nem vállalja az NB I-et, míg a Szeged még gondolkodási időt kért a döntéshez. 

Szép volt fiúk!

2019. április 16. ZTE RK

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG