Híreink

A nagy küzdeni tudásnak játszmanyerés a jutalma

A nagy küzdeni tudásnak játszmanyerés a jutalma

2019. május 30.

Bonyhádon rendezték meg a dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság zárófordulóját.

A helyszínen kellemetlen meglepetésben volt részünk, mert a megadott címen nem találtuk meg a tornacsarnokot. Hosszas keresgélés után, helyi segítséggel sikerült odatalálnunk.
Az első mérkőzést Veszprém ellen játszottuk. Az első két játszmát ők nyerték, de csapatunk tisztességes munkával megnehezítette az ellenfél dolgát. A mezőnyben méltó ellenfelek voltunk, de a befejezéseknél a Veszprém csapata volt a határozottabb. Sok olyan labdamenetet nyertek, amelyben mi voltunk ígéretesebb helyzetben. A harmadik játszmában lányaink hatalmas küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot. Nem ismertek elveszett labdát. Sok bravúrpontot szereztünk. Voltak nyitás sorozataink, a jól előkészített támadásaink pontot értek, így a 25 pontot nekünk sikerült hamarabb összegyűjteni. A negyedik szettben fejben és fizikálisan is elfáradtak a lányok, kisebb ellenállást tanúsítottak, így a győzelmet az ellenfél szerezte meg.

ZTE RK – Veszprém RK 1:3 (17:25; 21:25; 25:22; 14:25) 

A Bonyhád elleni mérkőzés 25 perc pihenő után következett. Sajnos a lányok nem tudták kipihenni magukat, gyorsaságuk csökkent, reakció idejük nőtt. Az elérhetőnek tűnő labdákat nem tudták elérni, nem kommunikáltak a pályán, nem tudtak koncentrálni.

PETŐFI SPORT CLUB BONYHÁD EGYESÜLET  - ZTE RK 3:0 (25:17;25:14;25:12)

A csapat tagjai: Simon Júlia Annamária, Komády Zsófia, Tasnádi Fanni, Erdélyi Hanga Milla, Kováts Dorottya, Péter Eszter, Kiss Boglárka, Balogh Zsanett Veronika, Iványi Virág. Edző: Molnárné Czigány Judit

Molnárné Czigány Judit:- Az egész idényt figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy az U15-ös csapatnak van jövője. Életkoruk miatt hárman távoznak az együttesből (meghatározó emberek), a jelenlegi játékosok több tapasztalat, nagyobb játéktudás birtokában, az U13-as csapat tagjaival kiegészülve képesek lehetnek sikeres mérkőzésekre.

2019. május 30. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG