Híreink

A múltunk kötelez, hogy tovább építsük a jövőt a ZTE RK-nál

A múltunk kötelez, hogy tovább építsük a jövőt a ZTE RK-nál

2021. december 29.

Tíz évvel ezelőtt, 2011. december 14-én alakult újjá a zalaegerszegi röplabda közösség ZTE Röplabda Klub néven. A kerek jubileumon klubunk jelenlegi elnökét Dala Bernadettet kértük múltidézésre.

-A ZTE Röplabda Klub a 70’-es, 80’-as években a sportág legnagyobb vidéki utánpótlás bázisa volt. Öt felnőtt válogatott játékos került ki az itt felnevelkedett fiatalok közül. 2011-ben a klub újjáalakult, először a felnőtt férfi csapat alakult meg, amely a regionális versenyrendszerből hamar az NB II-be került. Felnőtt női sportolóink is hamarosan versenyezni kezdtek a dunántúli amatőr röplabda bajnokságban- tekintett vissza Dala Bernadett.

Az elmúlt 10 évben ismét nagy igény jelentkezett a röplabda sport iránt. Egyre több gyermek jelentkezik hozzánk. 2021-ben a klubnak közel száz sportolója van. Képzett edzők és sportszakemberek alkotják a szakmai stábot. 2021/22-es bajnokságban két felnőtt és öt utánpótlás csapattal indultunk az országos megmérettetéseken. A legkisebbektől a legnagyobbakig jelen vagyunk a Magyar Röplabda Szövetség. Az U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es leánycsapatok és U19-es fiúk hétről hétre felveszik a versenyt a nagyobb akadémiák csapataival. A sikereink közül ki kell emelnünk az NB II-es férfi csapatunkat, akik a 2020/21-es bajnokságban remekül szerepeltek és veretlenül nyerték meg a rájátszást, ezzel jogot szerezve az NB I-be való feljutásra.

Fontosabb dátumok klubunk életében:
Alapító közgyűlés 2011.12.14
Alapítók: 10 fő
Elnök: Tomanóczy Tibor 
Elnökségi tagok: Merth Attila és Dancs Róbert 
2017-től elnöki tisztet Merth Attila vette és 2021-es haláláig vezette a klubot
2021-ben Dala Bernadett vette át az elnöki teendőket.  
2012-ben NBII férfi csapatunk dunántúli bajnok
2013-tól napjainkig az NBII-ben szerepelnek
2014-től utánpótlás csapatokat indítunk 
2018-ban a felnőtt férfi csapatunk mellett 5 utánpótlás csapatunk is versenyez
2019 és 2020-ban a felnőtt csapat mellett 4 utánpótlás gárda versenyzett
2021-ben női csapatunk is elindult az NB II-ben a férfiak mellett és 5 UP csapat is versenyzett 

Klubunk számára fontos, hogy tervezhető legyen a jövő:

-A jövőt a gyerekekben és a fiatalokban látjuk. Az utánpótlás létszám is egyre csak gyarapszik. A jövő biztosított, hiszen egészen 11 éves kortól játszanak lányaink a bajnokságokban. Minden nyáron háromfordulós strandröplabda bajnokságot szervezünk, melyre az egész országból érkeznek versenyzők. A klubot bővíteni szeretnénk strandröplabda szakosztállyal. Előkészületeket megkezdtük, a 2021-es évben a Magyar Röplabda Szövetség versenyen kipróbáltuk magunkat. Egyesületünk kiemelten fókuszál az utánpótlás nevelésre, nem mellőzve a felnőtt csapatbéli szereplést, hogy mindig a fejlődést válasszák. Olyan röplabdásokat nevelünk, akik büszkén lehetnek arra, hogy nálunk kezdték a sportágat. Célunk, hogy országosan elismert utánpótlás-nevelést folytassunk.

A jubileum alkalmából szeretnénk megköszönni minden támogatónak, munkatársnak, edzőknek és játékosnak és a szurkolóknak, hogy segítették és bíztak klubunkban. Építsük továbbra is együtt a ZTE RK történetét!

Hajrá ZTE!

2021. december 29. ZTE RK 

JÁTÉKOSOK

KÖZÖSSÉG